77-es hódolat

 2009.07.10. 17:34

 Hedman Ray Bourques 77-sét akarja hátán hordani. Kettő a legnagyobb nevek közül játszott ugyanezzel a számmal. Most Victor Hedman Ray Bourques és Paul Coffey példáját követi, a hetvenhetes mezt öltve magára. Tegnap a svéd szupertehetség először lépett jégre a Tampa játékosaként. "Nagy buli lesz"-így kezdte Hedman nyilatkozát.

 Kevesebb, mint két hét telt el mióta a Tampa Bay Lightning elsőként Victor Hedmanra csapott le. Most elkezdödött a kemény készülés új lakhelyén, ahol a jövőben részt vesz  a klub edzőtáborában. Tegnap jégre lépett, a Light többi tehetségével részt vett egy enyhe edzésen.

 " Örülök, hogy jégen lehetek, nem tudok távol maradni hosszabb időn keresztül. Nem voltam jégen április óta, türelmetlenül és nagy örömmel vártam a pillanatot. Tudom, hogy már nyár közepe van és sokat kell még várjak. A vágy, hogy bemutatkozzam egyre erősebb. " - mondta Victor Hedman a Tampa Tribünnek, amikor bevezették szerdán.

 A 18 éves hátvéd a sajtó-konferencián az új Lightning-os szvetterét viselte. A Modo-nál 41-essel jegyezték fel a pontszerzők listájára. A 41-est hordva bátyja, Oscar iránt fejezte ki mély tiszteletét. Belépve az NHL küszöbén, ezt 36-tal megnövelte, szülei szerint régi szerencséje most is kisérni fogja. Hedman választását Ray Bourque iránti tiszteletével indokolta.

 Úgy néz ki, hogy ezzel még nagyobb nyomás nehezedik a fiatal játékos vállaira, akinek már magas elvárásai vannak magával szemben a jövőre tekintve. A Tampa edzője, Rich Tocchet azt nyilatkotza, hogy a klub türelmes lesz Hedman-nal.

 " Nem fogom azt a tévedést elkövetni, hogy mikor egyet hibázik, akkor rámeresztem a szemeimet és ráordítok csalódottan, hogy " Istenem! ". Számomra ez egy folyamat. Erőssebbnek kell lennie a jégen és azon kivül. Ez időbe fog kerülni, de már olyan tulajdonságokkal rendelkezik, melyeknek köszönhetően NHL-játékosként fog cselekedni. A hét végéig tudni fogjuk, hogy mi mindenen kell még átessen, hogy fel legyen készülve az NHL-re. " - mondta Tocchet a Tampa Tribünnek.

  Jövő héten részt vesz a többiekkel az edzőtáborban. Úgy érzi készen áll a szezonra való felkészülési folyamat következő lépésére.

 " Azon leszek, hogy kapuba lőjem a kicsi korongot és szedjem a lábaimat. Nem gondolom, hogy lenne valamilyen nyomás a csapaton. Most csak arra van szükségünk, hogy elinduljunk. Érdekes és szorakoztató lesz a többi tehetség megismerése. " - nyilatkozta befejezésül.

 Az edzőtábor aktív tagja lesz a Timra korábbi játékosa, Erik Gustafsson, aki most az Észak-Nyugat Michigani Egyetemet képviseli.

Címkék: victor nhl ray tampa hedman rich bourques tocchet

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr481239067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása