Arturs Irbe visszatér az NHL-be

 2009.08.16. 19:33

  A legendás lett hálóőr újra az nemzeti ligában tevékenykedik. Most is a kapu előtt fog izeg-mozogni, de mint edző. A kanadai hírügynökség forrása szerint a 42 éves Irbet a Washington Capitals szerződtette kapusedzőnek. Leigazolását orosz nyelvismerete is befolyásolta. A lett ajkú All-Star Game résztvevő elsősorban a tehetséges 21 éves orosz Szemjon Varlamovot fogja edzeni, aki még nem barátkozott meg az angol nyelvvel.

 Irbe 40 éves korába intett bucsút karrrierjének 2007-ben. Utoljára a SK Riga és szlovák HK Nitra kapuját védte. A romániai Steaua Bucuresti vezetői viszont arra esküsznek, hogy a 2007-2008 -as idényben náluk is szerepelt öt mérkőzés erejéig, nem nagy sikerrel. Előző szezonban a kontinentális ligában küzdő Dinamo Riga kapusait készítette fel. Viszzatért Észak-Amerikába, ahol 13 NHL szezont huzott le. Az alacsony, 175 centiméter magas visszavonilt kapus a San Jose, Dallas, Vancouver és a Carolina mezében védett. Utobbival 2002-ben a Stanley-kupa döntőig menetelt. A washingtoni egyesületben Dave Priort váltja. Ő tizenkét évig szolgált a klubnak, nyáron úgy döntött, hogy a családjával tölti idejét.

Címkék: washington nhl arturs irbe

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr171313451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása