Levezető a Djurgårdenben

 2009.07.12. 11:42

  Dmitri Yushkevich elhelyezkedett. Az orosz kluboktól bucsút intve az elit sorozatban fog szerepelni. Kérdés, hogy a bucsút illetően ő vagy az orosz klubok örülnek jobban. A 2009/10-es idényben az Elitserienben követelöző Djurgården soraiban fogja kergetni a pakkot.

 Az orosz médiának azt nyilatkozta, hogy az üzletet már nyélbe ütötték, egy éves szerződésben egyeztek meg a felek. A csapat reméli, hogy a veterán leigazolása kifizetödő lesz. Miután pénteken egyértelművé vált, hogy Marcus Nilson hazatér és a Djurgården mezében folytatja jégkorongos karrierjét, az All-Star Game 1999/00 kiadásán résztvevő orosz igazolása nem tünik nagy fogásnak.

 A sports.ru tegnap este megrösítette, hogy a felek megegyeztek a szerződés tartalmát illetően, ami egy szezont ír elő. Így biztosítva van a védekezés rutinos massza szempontjából. A portál szerint Marcus Ragnarsson-nal fog védekező párost alkotni az orosz veterán.

 A 37 éves Yushkevich 700-nál több mérkőzést játszott a Philadeplia, Toronto, Los Angeles és Florida színeiben. Utoljára 2003-ban szerepelt az NHL-ben, ezzel le is zárult számára a a nemzeti liga kapuja. A 2002/03-as szezonban három csapatban is megmutatkozott: Panthers, Kings és Flyers. Akkor 83 alkalommal számítottak rá, pontot 14 (3+11) alkalommal sikerült gyűjtenie. A Philadephia után hazatért, idényenként változtak csapatai: Lokomotiv Yaroslavl, Severstal Cherepovets, Metallurg Magnitogorsk, SKA St. Petersburg, 2007/08-ban újra Severstal, utoljára a Sibir Novosibirsk-kal a KHL-ben teljesített 26 pontot (6+20) 56 találkozó alatt.

 Hat év telt el, amikor utoljára két egymást követő szezonban ugyanaannak az egyesületnek blokkolt. Az NHL-ben 786 fellépés, 43 találat és 182 assziszt áll mögötte. Az orosz ligában 133-szor volt pontszerző és 360 alkalommal kapott lehet. Szereplése a kontinentális ligában nem lebecsülendő két viszonylag gyenge teljesítmény után a hazai bajnokságban.

 A '88/89-es U20-as világbajnoki címe egy ugródeszka volt karrierjében. Orosz bajnokként ünnepelhették '91/92-as idény után. Még ez évben olimpiai aranyat akasztottak nyakába. Egy év elteltével már vilagbajnoki címmel is büszkélkedhetett. Hét mérkőzés után öt pont (1+4) állt neve mellett. A serlegen kívül a legjobb hátvédnek járó díjjal jutalmazták.

 

Címkék: elitserien dmitri yushkevich djurgården

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr181241488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása