Régi arc a Devils standokon

 2009.07.13. 22:50

 Lou Lamoriello vezérigazgató megtalálta juniús 9-én lelécelt Brent Sutter (akit két héttel távozása után testvére, Darryl Sutter a Flames vezérigazgatói poziciójából főedzői feladattal ruházott fel) helyettesét.  Már nem sírnak Sutter után. A haragós szurkolókkal az élen, a játékosok és a vezetőség non grata személynek nyilvánította. Következő szezonban egy igencsak ismerős arc fog a New Jersey Devils cserepadja mögött állni.

 Tegnap, hétfőn bemútatták Jacques Lemaire-t, mint az Ördögök új edzőjét. A 63 éves szakember 1993 és 1998 között kormányozta a csapatot. '95-ben a Stanley Kupáig meg sem állt. Az utóbbi nyolc idényben a Minnesota Wild sorait rendezte. A nemrég lezárult szezon végén beadta felmondását.

 " Soha nem gondoltam, hogy visszatérek. Amikor kiléptem a klub életéből csodálatos öt év után azt mondtam, hogy az életem hátralevő részét teljes mértékben élvezni akarom, de soha nem hittem volna, hogy visszajövök. " - nyilatkozta hétfőn a sajtótájékoztatón.

 Lemaire-t kétszer tüntették ki Jack Adams-díjjal. Először 1994-ben, majd 2003-ban kapta meg a legjobb felső ligás edzőnek járó érdemdíjat. A 2002/03 -as idényben a jól ismert Mario Temblay volt a segédje. Nyilvánvaló, hogy Tommy Albelin megelégszik a segéd edzői szereppel, hogy Bengt-Åke Gustafsson hasznára legyen az olimpiai keret összeálításában. A különleges feladatokkal ellátott, az ezredfordulón Conn Smythe Trophy-val kitüntetett legenda, Scott Stevens nagyobb, fontosabb szerepet fog kapni. Most a szemünk előtt fog cselekedni, eddig az árnyékból befolyásolta a dolgokat.

 A kanadai John MacLean volt a féltucat jelölt egyike. Több szezonon keresztül töltött be segédedzői szerepet. Nem sikerült sikeresen pályáznia Brent Sutter helyére. Vigasztalásul az AHL-es Ördög farmcsapat, a Lowell Devils főedzőjének nevezték ki.

Címkék: nhl lou jacques devils lamoriello lemaire

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr981244959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása