Josh Green a Modoban folytatja

 2009.07.11. 12:48

 A Modo kanadaiakat gyűjt svédjei mellé. Josh Green felkészült, elhagyja a Kacsákat. A Modonak egy ilyen kaliberű játékosra volt szüksége. A Šedina ikrek és Markus Näslund ajánlása elősegítette az üzlet nyélbeütését.

 " Kitünő jellemzéseket és ajánlásokat kaptunk, nem utolsósorban Anders Melindertől, kinek keze alatt bajnokságot nyert a Salzburggal. Šedina ikrek és Markus Näslund két NHL idényen keresztül voltak csapattársai, ők is csak dicsérték. " - mondta Fredrik Andersson sport igazgató sajtónyilatkozatában.

 Josh Green a következő idényben már a Modo játékosaként fogja villogtatni tudását. A közel 100 kilos támadó készen áll a 2007-es svéd bajnokcsapat vadjai közül kitünni. Súlya nem lesz elég célja eléréséhez, komolyan kell dolgoznia. A dicséretek már elhangzottak, hamarosan eljön az ideje a bizonyításnak.

 A 2007/08 szezonban a Salzburgban kergette a pakot, nem kis sikerrel. Itt a már említett Anders Melinder elképzeléseinek kellett megfeleljen. Megfelelt: Thomas Koch mögött volt a csapat második pontszerzője (57 pont - 27 gól, 30 assziszt - 58 mérkőzés alatt) és nagyszerűen hozzájárult, hogy a csapat megvédje bajnoki címét.

 Azután reményekkel teli visszament az NHL-be, a Kacsákkal írt alá. Játéka nem volt kielégítő, az AHL-ben szerepelt. 24 ponttal (10+14) segítette a Iowa Chopsot, majd ötször lépett jégre a NHL rájátszásában. Összesítve, a Kacsákat is beleszámítva, nyolc különböző NHL klub mezét öltötte magára karrierje során.

 " Bár lassan 32-dik életévét tölti, védekező játékára ugyanolyan hangsúlyt fektet, mint a támadó szerepére. Egy lojális csapatjátékos, egy erős támadó. Az én szememben feltétlenül egy NHL játékos. A Vancouverben is korán feladta, mint több más NHL csapatban, zseb játékos volt, sehol sem tudták tamadói tehetségét kihasználni. Meccsenként 7-8 perc lehetőséget kapott. Súlya csaknem 100 kilogramm, amit 187 cm magas testen hord, ennek ellenére szerintem nem egy rossz korcsolyázó. " - véleményezte Henrik Sedin, akivel két évig együtt játszott a Kajakosoknál.

 " Egy jó korcsolyázó és erős lövése van. Úgy gondolom, hogy hamar sikerer lesz nálunk. " - mondta befejezésül Andersson.

  " Az én szemeimben biztosan NHL-szintű játékos. Nyilvánvalóan alulértékelik, ha sok klubban érvényesülsz, akkor korán megpecsételnek. " - mondta barátjáról Markus Näslund.

  Az egyesület atyja, Andersson reméli, hogy legalább még két hasonló kaliberű játékost mutatnak be, mielött jégen bemutatkozna a csapat.

 Összességében Josh Green 35 találattal, 39 passzal és 322 NHL szerepléssel írta be magát a történelembe. Tavaly 24 pontot teljesített 39 mérkőzés során, szezonját több sérülés színezte az AHL-ben.

Címkék: josh nhl green anaheim elitserien modo

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr221240231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása