Az SM-Liiga futószalagon veszíti el sztár játékosait. Utolsó a sorban a liga gólkirálya. Jussi Makkonen a fogadók kedvenc csapatához költözött, a Dynamo Minsk-hez. Itt a Jokerit régi edzője, Glen Hanlon soroz nagyszámú játékost az SM-liiga -ból a következő szezonra.

 A 24 éves erős lövésű Makkonen ligaelső lett 27 góljával és negyedik az összesített ponttáblázaton.

 Ez az idény igen bőséges volt a finn számára. Elöző idényéhez viszonyítva nagyon fellendült, hajdan csak 15 pontot tudott összevakarni. Csapatával meghívást kapott a Channel One Cup-ra és a Czech Hockey Games-re is.

 Makkonen KHL-be érkezése úgy néz ki, mint egy nagy lépés az NHL fele vezető úton.

 " A pályám ezen szakaszán a Dynamo Minszk volt a legjobb választás. Ha az NHL-t választom (Pittsburg), akkor kevés játékidőt kaptam volna, az alsó ligában szerepeltem volna többet, a fejlődésemhez szükséges feltételek nem bizonyultak volna megfelelőknek. Remélem, hogy az izmaim erősségén, kitartásomon és ellenállásomon tudok fejleszteni a KHL-ben és következő idényben már kész leszek a nemzeti ligában való szereplésre. " - mondta Makkonen az Ilta Sanomat hírforrásnak.

 Az SM-liiga sokat vesztett erejéből a nyáron. Négy-öt góllövőt adott a kontinentális ligának, Juan Ryan Keller gyors pontszerző az NHl-t választotta és Tian Daniel Corso eggyel tovább állt, a Timrå-ban fogja folytatni.

Címkék: khl jussi makkonen

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr71248172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása