Mostanság egyre többször vádolják a nemzeti ligát az ifjú orosz tehetségek elzálogosításával. Az orosz klubtulajdonosok szerint kihasználják őket. Ha valaki nem felelne meg, azonnal lemondanak róla: "Akarsz segíteni? Akkor távozz!" . Az ifjú orosz tehetség Jevgenyij Dadonov az NHL-ben szeretne fejlődni, ezért választotta a jövőbeli egyesületének a Florida Panthers-t.

 A 20 éves bal szélső volt az orosz U20-as válogatott egyik meghatározó eleme, sokak szerint, ezek után alappillére. Orosz csapata a KHL-ben jelenlévő Traktor Chelyabinsk volt. A KHL-ben nyomot hagyott maga után: 11 találat és négy pasz, 40 megmérettetés fényében. Korábbi edzője Andrei Nazarov azt nyilatkozta az orosz médiának: nem fog útjába állni, hogy kilépjen az NHL-be, de nagyon örülne ha Dadanov maradna.

 A felnőtt csapatban áprilisban mutatkozott be, részt vett a Česká pojišťovna tornán, a tornát pontszerzéssel fejezte be. A Florida harmadik körben draftolta két évvel ezelött. Az ifjusági csapatban két gólt és öt asszisztot vállalt hét mérkőzés alatt. Tavaly ugyanennyi lehetősége volt az U20-soknál érvényesülni, de nem sikerült pontot szereznie. 2005-től szerepel a Traktornál, első szezonban az utánpotlás egyesületben, majd 2006/07-es és a következő idényben a felnőttek között az orosz ligában. Itt összesen 67 meccset és 22 (8+14) pontot tud maga mögött.

 

Címkék: florida nhl khl dadonov chelyabinsk jevgenyij tracktor

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr131240865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A tisztánlátás kedvéért: ő Jevgenyij Dadonov. Nem Dandonov. Nagyon csúnya ez a túlzott angolosítás. Tractor...
süti beállítások módosítása