A New York Isalnders mini edzőtábora a végéhez érkezett. John Tavares összepakolt és útra kész. Hazautazik, Kanadában fog edzeni és probál felkészülni a közeledő szezonra. Ez lesz számára az első NHL csatasorozat. 1/1-ként nagy elvárásokkal kisérik bemútatását.Otthon a nála két évvel idősebb Jonathan Toewst, de már sztárként kezelt kanadait fogják megünnepelni.

 " Annak idején soha nem értettem, de ma elgondolkodva értem, hogy milyen nagy hatással volt rám is. " - ossztotta meg felfogását a draftolásról.

 John Tavares helyt állt első Islanders mezben lehúzott edzőtáborában, ahol már a elkövetkező szezonban a csapat új Poszter fiúja lesz. A tábor után hazatért. Otthon a másodlagos izmok fejlődésén törekszik és a családi légkörben probál feltöltödni a gyors léptekkel köteledő szezonra. Szeret lazítani és utazni, de ezen a nyáron nem fér bele.

 " A következő nyáron egyértelmű, hogy elmegy egy kis utazás, dolgokat látni és csak élvezni az életet. De ebben az évben minden egyszerre túl sok nekem. Most már csak azt akarom, hogy tudjak megfelelően felkészülni a következő idényre. Szeptemberig már csak másfél hónapom van. " -nyilatkozta Jonh Tavares a newsday.com portálnak.

 "Johnny T" nagyon tiszteli Jonathan Toewst. Ő sohasem játszott a JVM-ben, de három évvel ezelött találkoztak első alkalommal egy válogatási céllal rendezett táborban.

 " Minden megtetszett benne. A támadó mivolta, technikája, mozgása és a modor, ahogy az emberekkel beszélt. Bízott magában és amit vállalt, mindent véghez vitt. Már akkor egy profi volt, és akkor még mindig csak főiskolai játékos volt." - bálványozta az ifjú Johhny.

 Ő is befolyásolta az 1/1 útját és megértette vele, hogy mennyit nyom a draftolás a latban.

 Nem sokkal a kanadai honfitársak első találkozása után Toews Leksandba utsazott és otthon küzdött a kanadai aranyért. A találkozó örökre megmarad a rajongók fejében. Emlékezetes pillanatok voltak az USA elleni büntető lövések a főszerepben Jonathan-nel.

 Azután is folytatta dicső útját. Egy pár hónap múlva a világbajnságon a korosztályos válogatottal léphetett a dobogó legmagasabb fokára. Még mielött bemútatkozhatott volna a NHL őrült cirkuszában.

Címkék: new york nhl john jonathan tavares islanders toews

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr501247112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása