Detroit egy új állomás a kanadai pályafutásában. Tegnap rábólintott az egy éves időtartamú megállapodásra, 1,5 millió amerikai dollárral jutalmazzák a támadó játékát - állítja az mlive.com portál.

 Bertuzzi a Calgary Flametől érkezett. Mondhatni a Lángokból a Lángoló Szárnyakba. Utoljára 44 (15+29) pontért volt felelős, varázslatos 66 számú mérkőzésen öltözött be. 2007 tavaszán egy rövid körültekintés erejéig a Detroit soraiban kergette a pakkot. A Párducoktól való érkezés után nyolc alapszakaszbeli találkozó és 16 rájátszásban történő megméretettés után senkit nem győzött meg 4 (2+2) illetve 7 (3+4) pontjával. 

 A Sudburyban született támadó karrierje során 624 (255+369) pontot összegzett 859 NHL szintű mérkőzés során, ezzel a New York Islanders, Vancouver, Florida, Detroit, Anaheim és Calgary menetelését elősegítve.

 Legjobb idénye hat éve volt. Todd Bertuzzi a 2002/03-as idényben felhívta magára a figyelmet. Három híján száz pontot teljesített: 46 alkalommal zavarta meg a pókot a kapuban és 51-szer segítette csapattársait gólszerzéshez. Akkor Brendan Morrisonnal és Markus Näslunddal alkottak erős láncot. Azóta közel se járt a csúcsteljesítményéhez. 2004 márciusában egy bomba eltalálta és levette lábáról. Egy és fél évvel azelőtt úgy esett a coloradoi Steve Moore centerre, hogy nyakát törte és kénytelen volt félbeszakítani pályáját.

 A Detroit nagyon fel kell kösse gatyáját, a keret szellős és parlag. Jiri Hudler, Mikael Samuelsson, Marian Hossa és Tomas Kopecky elvesztése kisérteni fogja a csapat idei teljesíményét. Még a sztárok megfelelő potlásáról sem beszélhetünk. A tátongó lyukakat pénzügyileg kifizetödő üzletekkel probálták begyömöszölni. Ezek termékei: Patrick Eaves, Jason Williams és a frissen igazolt Bertuzzi.

Címkék: detroit red nhl wings bertuzzi todd flames calgary

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr51324222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azért ezek nem is olyan rossz pótlások, szerintem, még ha el sem érik az "elődeik" színvonalát. És azért Bertuzzi egy évre 1,5 milláért még most is nagyon jó üzlet...
süti beállítások módosítása