A Toronto Maple Leafs vezérigazgatója Brian Burke megígérte, hogy lehetőséget kínál a tehetséges Justin Pogge hálóőrnek, hogy egy másik egyesület mezében mutassa meg tudását. Jonas Gustavsson leigazolása után tiszta volt, hogy a kanadai nem halmozza a perceket a kék-fehérek kapuja előtt. Paradox módon úgy néz ki, hogy Burke egykori klubja lesz a 23 éves kapus új otthona.

 A TSN hírügynökség forrásai szerint a Toronto és az Anaheim közötti barter-ügylet attól függ, hogy a kapus Kaliforniába kerülése után milyen hatékonysággal véd. Minnél jobban teljesít, annál magasabb értékű draftjoggal gazdagodik cserében a juharlevelesek csapata.

 Justin Pogge a 2004-es összesített draftlistán kilencvenedik helyen szerepel. Másfél évvel később, 2006-ban eljutott Kanadával az U20-as világbajnokságon a döntőig, majd büszkén tért haza Kelownaból a megérdemelten nyakába akasztott arannyal. Ezt követően a WHL legjobb hálóőre címmel jutalmazták, egy kemény szezon után a Calgary Hitmen utánpotlás-egyesület színeiben.

 A felnőtt csapatban nehezebben ment dolga. 111 AHL-mérkőzés után, 2008 december 22-én debutált sikerrel a szurkolók nagy örömére. Akkor az Atlanta Trasherst földbe (jégbe) taposták, 6-2 arányban kerekedtek felül. Utolsó idényében hétszer lépett jégre a nemzeti ligában, 4.36 gól/mérkőzés átlaggal és 84,4 százalák hatékonysággal fejezte be a NHL-es szezonját. Az AHL-ben, a Toronto Marlies kapuját blokkolta, 53 mérkőzésen a lövések 89,5 százalékát hárította és 2,70 találat zörgette meg hálóját meccsenként.

 Hogy Justin Pogge veszteségét pótolják a Toronto képviselői úton vannak, hogy Joey MacDonald aláírását szerezzék meg. Természetesen a harmadik kapus szerepét töltené be. A 29 éves kanadai utoljára a NewYork Islanders hálóját őrizte, ahol 49 alkalommal kapott lehetőséget Rick DiPietro sérülésének köszönhetően. Mutatói: 90,1 százalékban állította meg a lövéseket és meccsenként 3.37-szer vakarta ki kapujából a korongot.

 A sikeres debutáláson 21 lövésből 19-t mentett, de nagy bravúrokkal kecsegtette a nézőket a 22 éves újonc. Ezután nagy reményeket fűztek nevéhez. Az emlékezetes mérkőzés összefoglalója alant:

  Idén februárban a Columbus Blue Jackets ellen kapott lehetőséget, meg is hálálta. Nem hagyta cserben csapatát 65 percig, 31 védés után a nap hősének képzelhette magát, majd a büntetőlövések következtek. Jason Williams csúnyán átverte:

Címkék: toronto nhl joey justin anaheim ahl macdonald pogge

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr911301184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása