Gretzky, Phoenix, Csőd

 2009.07.12. 13:58

 Folytatódik a nyári balhésorozat a Phoenix Coyotes körül. Nemrég Jim Balsillie üzletember szerepelt a címlapokon, miután a nehéz helyzetben levő klub székhelyét Hamiltonba (Kanada) szeretette volna költöztetni. Most Wayne Gretzky arcával az első oldalon hajszolják a nem létező szenzációt. Ő törvényes úton lépett fel Glendale ellen, a város ahol a Phoenix arénája áll.

 Ennek oka, hogy Glendale város pénzügyi képviselői a legenda személyes anyagiainak rendezése után kutatnak és nemcsak. Mindenekelőtt az adóbevételek és a klub csődje iránt érdeklődnek - írta a Toronto Star.

 Illegális eljárásokkal probálják a Coyotest eltűntetni - véleményezték az akciót a csapat ügyvédei.

 Wayne Gretsky ügyvédei azzal probálják az ellenne indított eljárást beszüntetni, hogy ő kaliforniai rezidens és a törvénynek ott kell megfelelnie. Törvényszék előtti képviselői úgy gondolják, hogy személyes anyagi helyzete nem releváns a klub csődbe jutásának vizsgálatában.

 Az egyesület csődbe jutását tavasszal jelentette be Jerry Moyes, a részvények többségének tulajdonosa. Megprobált a klubon továbbadni. A vásárló a kanadai Jim Balsillie személye lett volna, de az üzlet megkötését az NHL akadályozta. Gyanút fogva a liga képviselői a bíróságtól kérték az ügy kivizsgálását.

 Egyelőre a kormány marad a régi kezekben. Augusztus 5-én árverést szerveznek a liga képviselői a klub értékesítése céljából. Nincs sok érdeklödő egyelőre a klub iránt, de van esély, hogy végül kanadai kezekbe kerüljön. Ha nem érkezik megfelelő ajánlat, akkor még egy árverést szerveznek szeptember 10-én. Tárt karokkal várják az üzletembereket, akik az Arizona sivatagból mentenék meg az egyesületet, példának okáért Jim Balsilliet.

 Eddig négy potenciális befektetési konzorcíum fejtette ki érdeklődését. Többek között Jerry Reinsdorf, aki a Chicago White Sox baseball csapatot és a Chicago Bulls kosárlabda csapatot tartja kézben. 

Címkék: phoenix nhl wayne gretzky

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr221241753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása