Marcus Nilson otthon folytatja

 2009.07.12. 20:51

 Egy éves szerződést kötött a Djurgården-nel. Miután elvesztette Fredrig Bremberg-et, pénteken a csapat régóta várt pozitív választ kapott. A veterán Nilson Oroszországból tér haza és ősztől fog a csapatban szerepelni.

 " Marcus Nilson leigazolása után szükségszerűen az első öt között kell végezzünk. " - mondta Janne Järlefelt sport menedzser.

 Nem ez az első és egyetlen igazolás a nyáron. A Djurgården szurkolói végül megkönnyebülten lélegzenek fel. A fájdalmas várakozás után végre egyértelművé vált, hogy Marcus Nilson hazatér és a stockholmi klub mezében küzd a következő szezonban.

 " Több oka van annak, hogy haza költöztem. Többek között nagyon jó érzés most Svédországban játszani, mikor második gyermekünket várunk. Mint mondtam korábban a Djurgården az egyetlen lehetőség számomra. " - írja a csapat honlapja.

 A 31 éves center, hamarosan két gyermekes apa lesz miről meséljen fiainak, majd unokáinak. 521 NHL meccsen szerepelt a Florida Panthers és a Calgary Flames színeiben 1999 és 2008 között. Elhagyta a Calgaryt, mert Mike Keenan vilagossá tette, hogy Nilson nem szerepel a jövőbeli terveiben.

 Azonnal a kontinentális ligában kapott feladatot magának a Lokomotiv Yaroslavl csapatában. Itt 5 gólt és 8 pontot tud magáénak, amit 36 meccsen gyűjtögetett. A KHL-ben se érezte jól magát, egy elhanyagolt szerepet hagyva maga után.

 " A legutolsó szezon nem volt nagy dobás számomra. Egy jó orosz csapatba érkeztem, de ahol már a sorok rég összeforrtak. Nem kaptam sok lehetőséget, de tanulságos volt mindenképpen. Amikor például a világbajnokságon játszottam, megmútattam hogy jó játékos vagyok. " - mondta a tapasztalt Nilson.

 Két erős világbajnokság áll mögötte

 Az utolsó két vb. -n Tre Konor keze alatt játszott, mégpedig kiemelkedően. Tavasszal Svájcban hatszor iratkozott fel a pontszerzők listájára, felét gólra váltotta, a másikat asszisztra. Kilenc meccsen harcolt, erőfeszítését a nyakába akasztott bronzzal jutalmazták.

 Marcus Nilson a 2004/05 lockout alatt vitézkedett utoljára a Djurgården-ben. Az Elitserienben 39 ponttal (17+22) került fel a listára, 48 meccsen nevezték, végig fontos szerepet játszott.

 Mielött Észak-Amerikába költözött 1998-ban keményen megküzdött az ezüstért. Miután a döntőben a Färjestad diadalmaskodott. A döntők emlékezetes pillanata marad Nilson kiütéses győzelme Pelle Prestberg ellen.

 A Djurgården sport igazgatója Janne Järlefelt elégedettségét fejezte ki a stáb nevében, hogy Nilsont bemútathatták, mint friss igazolást.

 " Marcusnak már régóta Djurgården van a szíve helyén és csodálatos hozzáállásával fogja segíteni a csapatot. Az NHL-ben gyakran korlátozott szerepet töltött be, de Marcusban sokkal több van, mint amit a tengerentúl mútatott fel, jóval többet lehet kihozni belőle. Mindenképp nagy hasznát vesszük. Mackan center és támadó poszton is tud játszani, ami előny, ez a tulajdonsága biztos helyet biztosít neki. " - nyilatkozta Järlefelt.

Címkék: marcus elitserien djurgården nilson

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr271242373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása