OHL vagy AHL?

 2009.07.13. 19:05

 Még nem dölt el, hogy hol játszik. De Robin Lehner már hangolódik a következő szezonjára, amit mindenképpen Észak-Amerikában fog tölteni. A Frölunda kapusát az OHL-ben szereplő Sault Ste Marie Greyhounds draftolta. De lehet, hogy már következő idényben lehetősége lesz az AHL-ben szerepelni.

 " A liga ugyanolyan erősségű, mint az Elitserien. " - válaszolt Lehner újságírói kérdésre.

 Most Törökországban piheni ki az elit sorozatban felgyűlt fáradalmait. A legfiatalabb Frölunda hálóőr, aki előtt ilyen korán nagy lehetőségek állnak. Mozgalamas és eseményekkel teli hetek állnak mögötte.

 Juniús 27-én 47.-ként draftolta az Ottawa Senators. Három nap múlva a klasszikus OHL csapat, Saul Ste Marie Greyhounds a junior ligába importálta. Hogy hol játszik következő szezonban az még nyitott kérdés, de biztosan Kanada felé fog lépni.

 " Én szívesen mennék, akár az OHL-be vagy nagy szerencsével az AHL-be, de a Frölunda vezetői még nem mondtak véleményt. Döntésüket késöbb közlik nekem. " - mondta Robin Lehner.

 Az üdülés előtt a 18 éves tehetség Ottawába repült, hogy részt vegyen a csapat edzőtáborában. Annyira jól ment neki, hogy a legkeményebben dolgozó játékosokat is lenyűgözte. Az öltözőben megörökítették a nevét, rávésték egy padra.

 A klub vezetősége nagyon elégedett volt a svéd teljesíményével és ajtót nyitottak az újoncnak, hogy ősszel az AHL-ben fitogtassa tudását, mint a Binghamton Senators játékosa.

 " Attól függ, hogy mit csinálok. Ha szeptember elsején elmegyek az újoncok táborába és tovább folytatom a kemény munkát, akkor biztosan nem csökkennek az esélyeim, hogy már idén AHL-esként tartsanak számon. " - nyilatkozta Robin Lehner.

 AHL és OHL - mi vonzza a jobban?

 " Természetesen az AHL. A liga hasonló értékű az Elitserien-nél, de közelebb van egy lépéssel a nemzeti ligához. De ez az év fejlődési idény. A hibáimon kell csiszoljak. "

 Pár év múlva már a legfelsőbb ligában szerepelhet. Az Ottawában a versenyképes hálóőrök száma kevés. Miután Alex Auld a Dallashoz igazolt elvárják, hogy Pascal Leclaire és Brian Elliott tartsák a frontot. A Binghamton kapusa, Jeff Glass kemény versenytársat jelenthet Lehner számára.

 Lesznek csaták az AHL-ben - vagy otthon maradása esetén az elit sorozatban - mikor minden tudását be kell dobja a helytállás érdkében. Örző-védő karrierje fölött a Frölunda vezetőságánek keze áll. Anno a csapat egy Wayne Gretzky profilú játékost akart leszerződtetni, de Eric Lindros visszautasította a lehetőséget. Akkor úgy gondolta, hogy túl messze van torontoi lakhelye a várostól.

 Robin Lehner pozitívan látja a dolgokat. eredeti célja az volt, hogy a WHL-ben blokkoljon.

 " Azon vagyok, hogy fejlődjek. Ősszel felkészült akarok lenni a liga kezdetekor, bármelyik is legyen az. Úgy szeretnék szerepelni, ahogy megállmodtam. Nehéz kihívásokkal kell szembenéznem. Ha elengednek sokat kell utazzak, akár éjjel is, de másnap sikeresen kell szerepeljek. Fel tudok készülni fizikailag és szellemileg is. " -mondta a fiatal.

 A kimerítő utazások után nem könnyű helytállni, méginkább egy olyan csapatban, amelyik utoljára az OHL leggyengébbjének bizonyult. A csapat 68 mérkőzést játszott és 42 pontnál megállt. Ugyanakkor a legkevesebb találattal büszkélkedhetnek, számszerint 172-szer örülhettek gólnak (minden más csapat 200 fölött lött) és a legtöbbször vakarták ki a kapuból, 290 alkalommal.

 Ez nem keseríti el Lehnert.

 Nyáron több kapust is megfigyelt a csapat, többek között a '93-as születésű Daniel Catenaccit. A figyelők szerint igen jól végzi dolgát.

Lehner szerint a csapat kudarcának oka, hogy túl kevés gólt löttek.

" A következő szezonra ezt a problémát orvosolták. Minden a legnagyobb rendben van. Azt akarom, hogy minnél többet fejlődjek és felfogjam a repülő korongokat. " - mondta befejezésül.

 A svéd a Frölunda J20-as csapatában védett, 22 meccsen 3,05 és 90,3 mútatókkal. Az U18-as svéd válogatottban a vb.-én 91,6 hatékonysággal védett, a repülő korongok 2,25 százaléka landolt kapujában. A Göteborggal TV-Pucken bajnok lett '06/07-es szezonban, egy év múlva megérdemelten ünnepelhette a J20 Superelitben kiharcolt bajnoki címét.

Címkék: nhl ahl robin ottawa marie lehner ohl frölunda sault ste. greyhounds

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr171243552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása