Elitserien után újra NHL

 2009.07.11. 21:41

 DiPenta az NHL-ben probál szerencsét. A Buffalo Sabres-szel kötött egyezséget. A Frölunda nem szívesen látja Joe DiPenta-t. Ezért a kanadai visszaköltözik Észak-Amerikába. Idén ősszel megprobál a Bölényeknél helyet szorítani magának.

 Az Elitserienben csak egy szezonig erejéig kapott lehetőséget. Miután az elmúlt szezonban a Frölunda-ban játszott, a 30 éves hátvéd új csapat keresésére szorult. Szerződése egy évre szól, túl nagy bizalmat nem kapott és a nagy igyekeztében, hogy helyet harcoljon ki magának, lemaradhat a csapat edzőtáboráról.

 A csapat nyáron elveszítette Jaroslav Spacek-et (anno a Färjestad nagy játékosa), aki a Montrealnál kötött ki, mert a finn veterán Teppo Numminen nem ajánlott új szerződést. A másik oldalon a védő  (jobb szélső) Steve Montador áll, ő a Boston-tól érkezett.

 Nem kielégítő teljesítmény következtében DiPenta Jhonas Enroth és Dennis Persson csapattársaként végezheti az AHL-es Portland Pirates utánpotlás egyesületben.

 DiPenta-t a Frölunda úgy alkalmazta, mint egy nagyobb kaliberű játékost, aki utolsó szezonjára készül. A kapott bizalmat nem tudta meghálálni. Októberben csatlakozott a csapathoz, első fellépései után méltatták és szidták is. A defenzív hegy túl lassan korcsolyázik, de az optimista szurkolók támadó szerepben probálták volna ki.

 Az elit sorozatban hat (1+5) pontot gyűtögetett 48 meccs alatt. Az NHL-ben összesen 23 pontot (6+17) tulajdonítanak neki. 174 mérkőzésen szerepelt az Atlanta Thrashers és az Anaheim Ducks színeiben. A 2007-es Stanley Kupa győzelemhez öt ponttal segítette elő csapatát.

Címkék: nhl joe buffalo elitserien dipenta frölunda

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr911241044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása