Rolf Ridderwall és fia Stefan ismert kapus tehetségek Svédországban. Most egy harmadik Ridderwall van úton, hogy sikeressé és híressé váljon. A 20 éves jobb szélső a Notre Dame alapembere az NCAA-ben. Tíz napja meghívót kapott egy NHL csapat edzőtáborába, a New York Islanderstől. Meggyöző próbajáték esetén egy magasabb ligában kap lehetőséget.

 A keményen dolgozó John Tavares mögött, rokona Stefan Ridderwall (az Islanders draftolta 173-dikként) árnyékában ő is felkeltette az Islanders stáb érdeklődését.

 " Igazán tetszik, ahogy a jégen küzd. " - értékelte Scott Gordon, a New York főedzője a newsday.com hírportálnak.

 Calle Ridderwall korábban a Hammarby mezében gyűjtögetett. Most egy fontos lépést tett fejlődése irányában. Két szezon óta kergeti a pakkot "Fighting Fish" -ben. Negyven meccs alatt 32 pontot (17+15) teljesített, sokat fejlődve elöző idényéhez képest, mikor csak hétszer (5+2) emlegették pontszerzőként.

 Egy másik amerikai tehetség, aki a nyár folyamán jó benyomást tett Scott Gordonra az edzőtáborban, az ex-djurgårdenes Robin Fingren volt.

 " Jó dolgokat mútatott a támadó zónában, szorakoztató volt őt nézni " - mondta az edző.

 Calle Ridderwall már bizonyított a tengerentúlon. A 2005/06 idényben a Chicago Chill játékosaként a legtöbb pontot összegyűjtő csatárnak járó díjjal tüntették ki a MAHLER ligában. Valamint ő zörgette meg a liga kapusainak hálóját a legtöbb alkalommal. Következő évben már az USHL-ben szerepelt a Nebraska Storm soraiban. Nem rosszul, meghívót kapott az All-Star Game -re és beválasztották az All-Rookie Team -be.

 Fotó - www.daylife.com

Címkék: new york nhl robin islanders calle ridderwall fingren

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr621242967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása