Finnország egy új nemzeti ligás hálóőrrel büszkélkedhet. Az Espoo Blus ifjú blokkolója, Mikko Koskinen három évre írt alá entry-level megállapodást a New York Islander együttesével.

 A 20 éves fiatal isten háta mögül bukkant elő. Egyenesen a junior ligából, ahol utolsó két szezonját töltötte, semmilyen ájánlás nélkül, a JMV-ben egyetlen másodperc erejéig sem szerepelt. Versenytársa az osztrák Bernd Brückler volt, akinek nem sok esélyt adott az elöző idény során. 33 mérkőzésen őrízta a csapat kapuját. Egy beszélő 17-9-7 sorozatot produkált. A statisztikák első helyén végzett. A lövések 93,18 százalékát tudta hárítani, 1,91 gólt kapott mérkőzésenként.

 A Vantaa-ban született két méter magas hálóőrt második kör elsőjeként, összesítve 31.-ként draftolta az Islanders.

 Személyében tisztelhetik az FM-league második kapusát, aki ezen a nyáron NHL-es csapattal kötött szerződést. Korábban a TPS Turku cseh őrzője, Alexander Salak a Floridához szerzödött.

 Fotó - www.iltalehti.fi .

Címkék: new york nhl mikko islanders koskinen

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr621247291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása