A 1992-ben születettek gárdájának szereplése jó érv lesz a kérdés megválaszolásában: gyengült a svéd utánpotlás? Reménytelen vagy alábecsült a skandináv U18-as válogatott? Kedden kezdetét vette az Ivan Hlinka-emléktorna, itt bebizonyíthatják, hogy nem rosszabbak, mint elődeik. Tegnapelőtt olvashatták az első részt. Következik a második.

 Kezdés Kanadával

Az első akadály a bajnoki cím elhódításában a svéd U18-sok számára Kanada lesz. Amióta a tornát Csehország és Szlovákia közösen rendezik meg, azóta a sárga-kékek harmadik alkalommal vívják első mérkőzésüket a juharlevelesekkel. Egyszer birkoztak meg sikeresen a feladattal.

 " Mindig nehéz dolgunk volt Kanadával. Ez a legfontosabb torna számukra, az egyetlen lehetőség, hogy a válogatott értékes komponenseit összeillesszék. A legelső évben (szerk megj. - 2007) legyűrtük őket. Akkor a torna serlegét elhódítottuk,senki nem állhatott útunkban. Tavaly vesztettünk, a kisdöntő megnyerésével vigasztalodtunk. Természetesen nehéz a döntő részese lenni, ha vesztes vagy az első találkozó után. " - ismertette Stephan Lundh az esélyeket. És az idei csatát is elvesztették egy góllal, miután vezettek. Tegnap egy egyenlőre sikeredett első harmad után csak ők táláltak be. Három góllal győzték le a cseh válogatottat. Ma Svájcot könnyedén 5-2 eredménnyel a hetedik helyet erő osztályzóra ítélték.

 A gárda kulcsjátékosai: nem meglepő módon Jonas Gustafsson teljesíti a hálóőr szerepet. A Färjestad kiváló támadója Adam Larsson és a Skelleftea utánpotlás nagy reménysége Gabriel Landeskog, aki az OHL-es Kitchener Rangers színeiben folytatja, meghálálták a kapott bizalmat. A csoporttalálkozók során Larsson hét (4+3) alkalommal került fel a pontszerzők listájára, Landeskog négyszer (3+1). Az edző alig várja, hogy ősztől megtekintesse élőben Kanadában. Következő évi vb szereplése viszont kétséges. Mivel az ontarioi junior liga rájátszása egybeesik a U18-as áprilisban, Minszkben megrendezendő vb-vel. Erre sok esély van, az egyesület a liga hírhedt csapata. Két évvel ezelőtt bajnoki serleggel gazdakodtak.

 A tavalyi tornát bukásnak tekintik. Fargo és Moorhead párosban bízva eséllyel indul a Småkronorna, de üres kézzel tért haza. Az 5-5 elleni játékban szenvedtek hiányosságokat. Az emberelőnyös illetve -hátrányos helyzetekben állták a sarat. A támadás volt a fészek leggyengébb pontja. Tanulságos volt a torna mindenki számára.

 " Sok időt fordítottunk a mérkőzések elemzésére. A támadóink nem végezték a dolgukat. Egyenlő létszámban inkább kaptunk, mint lőttünk gólokat. Még szerencsénk volt a kapusunkkal. Kanada elleni első mérkőzés a legfontosabb volt. De Pääjärvi Magnus Svensson hiába adott le tíz lövést a kapura, ha egyikük sem tólakodott be a veszélyes zonába. Az oroszországi edzőtáborban és a nyár folyamán ezekre a gyenge pontokra találtunk gyógyszert. Sokat csiszololdott a csapat és még akad dörzsölni való a jövőben is. " - vázolta a tanulságot Lundh.

 Van még mit dörzsölni biztosan. A Kanada elleni vereség újra csak a kisdöntőben való szerepléshez ad jogot. Hacsak Csehországtól nem szenved vereséget Kanada az utolsó csoportmérkőzésen, amire igen kevés esély van. A mérkőzés második harmad lezajlott, a csehek hatot kaptak, de még nem törték meg a jeget.

 A másik ágon száz százalékos teljesítménnyel, mindhárom csoportmérkőzés megnyerése után az orosz válogatott küzd a döntőben Kanadával. Svédország társa a bronzéremért az örök rivális Egyesült Államok kerete lesz. A B-csoport második helyezettjét a Szlovákia - Amerikai Egyesült Államok csata döntötte el. A harmadik harmad után 6:6 volt az állás. A hosszabítás áldozatai a szomszédjaink lettek, akik amerikaiaknál jobb gólaránnyal büszkélkedhetnek, de rájuk nem teljes mértékben volt érvényes "A hokit gólokra játszák" szólás.

 Ma a Kanada-Csehország találkozóval a csoportmérkőzések befejeződnek. Mai eredmények:

  A-csoport (Breclav)

Svédország - Svájc 5:2 (2:0, 2:1,1:1)

4. Rensfeldt (Landeskog), 14. Petterson (Nemeth), 30. Landeskog (Larsson, Johansson), 40. Larsson (Johansson), 43. Larsson (Ohman) - 38. Martschini (Vermin), 53. Trutmann

Csehország - Kanada 0:6 (0:2, 0:4, -:-) - folyamatban

1. Seguin (Bournival), 2. Boukeboon (Pysyk, Weal), 26. Skinner (Ross), 29. Weal (Schwartz), 33. McFarland (Toffoli, O´Connor), 36. Toffoli

  B-csoport (Piestany)

Oroszország - Finnország 8:4 (2:0, 2:2, 4:2)

15. Grigorenko (Namestnikov, Zotov), 15. Galimov (Yakupov, Kuliko), 23. Amirov (Kabanov), 36. Kulikov, 54. Namestnikov (Zotov), 55. Barbashev (Isangulov), 57. Yakupov (Galimov, Kulikov), 59. Yakupov (Galimov, Kulikov) - 26. Donskoi (Nyqvist), 37. Hiltunen (Fagerudd), 50. Västilä (Donskoi, Rautiainen), 54. Tiitinen (Donskoi, Mäkinen)

Szlovákia - Egyesült Államok 6:7 (1:2, 3:3, 2:1 - 0:1)

15. Krempaský (Kalináč, Matoušek), 23. Matoušek (Cingel), 25. Murček, 32. Hegeyi (Jarab, Daráš), 41. Šimčák (Marinčin, Jánošík), 45. Jurčo (Marinčin, Jánošík) - 2. Warning (Lind), 13. Parks (Warning, Isackson), 26. Coyle (Rau), 27. Bjugstadt (Ferlin), 31. Brickley (Clair, Oleksiak), 51. Marshall (Bjugstad), 62. Lind (Clair)

 Holnap pihenő. Szombaton az osztályzók következnek:

  2009 augusztus 15., Szombat:

14:00 - Svájc (A4) -  Finnország (B4) - 7. helyért, helyszín

Alcaplast Arena Breclav

13:30 - Csehország (A3) - Szlovákia (B3) - 5. helyért, helyszín

Alcaplast Arena Breclav

17:30 - Svédország (A2) - Egyesült Államok (B2) - Bronz, helyszín

Zimny Stadium Piestany

17:00 - Kanada (A1) - Oroszország (B1) - Arany, helyszín

Zimny Stadium Piestany

Címkék: vb svéd válogatott gabriel hlinka adam ivan u18 lundh larsson landeskog emlékkupa stehan

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr971307837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása