Finn mögé svéd

 2009.07.12. 16:38

 Tavaly a hetedik körben elsőként draftolta a Nashville. Most az egyesület úgy gondolta, hogy Anders Lindbäck, a Brynäs hálóőre megfelelő lenne a korongok blokkolására. A múlt héten a Predators edzőtáborában az ifjú tehetség nagyott nött a stáb szemében.

 A 21 éves svéd kapust pénzügyi nyilvántartásba vették kiemelkedő játéka miatt. Ezek után komolyan számolnak vele. Mitch Korn kapusedző segíti fejlődését. Rinne Pekka-val, a finn válogatott örző-védőjével vetekedik a kapu elötti félkörért. Korn egy hete hasonlította a két játékos védési hatékonyságát és tulajdonságaikat tesztelte hosszasan.

 " Nagyon sok hasonlóságot mutat Rinne-vel. " - összegezte a kapusokat foglalkoztató szakember a tennessean.com portálnak. Aki az újonc sikerességét a tavalyi szezonba fektetett rengeteg munkájának gyümölcseként látja.

 " Lindbäck egy igen nagy srác, de még mindig nagyon vékony. Amikor Pekka hozzánk érkezett, alig tudtunk róla valamit, Lindbäck-ról sem sokkal többet. De mindig azt mondtam, hogy bizalommal kell legyünk az újoncok iránt. Ha azokra a srácokra nézek, akik újoncként érkeztek és nálunk ízlelték meg a sikeresség zamatát, akkor igenis igazat adok magamnak. " - mondta Mitch Korn.

 " Többször hallottam, hogy a nagy finn kapushoz hasonlítanak és nem zavarna, ha hasonló pályafutásom lenne. Idén egy párszor láttam védeni a Nashville kapujában és megfigyeltem a világbajnokságon is. Későn bontakozott ki, de jól végzi dolgát. A védési stílust illetően nem tudom mennyire vagyunk hasonlók. Sok kapus stílusát látom, de még probálgatom, hogy melyik illik hozzám. Ha kiderül, hogy Pekka stílusa a megfelelő, az csak jót jelenthet. " - mondta a Brynäs volt kapusa a tennessean.com képviselőjének.

 Az elit sorozatban a lövések 2,57 százaléka zörgette meg hálóját, 91,6 % hatékonysággal védett 24 mérkőzés erejéig.

Címkék: nhl nashville anders pekka lindbäck rinne

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr61241975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása