Siker után menesztés

 2009.07.15. 17:51

 Több év szélmalomharc után végre a konferencia döntőjének szereplője volt a Chicago. Ezek után a klub menedzsmentje kifejezte háláját Dale Tallon vezérigazgató munkája iránt - útilapit kötve talpára.

 Kedden Tallon elhagyta kulbot és helyette Stan Bowmant nevezték ki. Aki a legendás edző, Scotty Bowman fia.

 Dale Tallon azt hiszi, hogy menesztésének oka az elöző hónapban elkövetett tévedése lehet. A klub korlátozott szabad ügynökeinek javasolt szerződési ajánlatokat túl későn küldte el. Ezt a játékosok jogait védő NHLPA szervezet is észlelte és jelezte a hiányosságot az NHL bíróságának.

 Nyilvánvaló volt, hogy a szenvedő alanyok, többek között Cam Barker és Kris Versteeg korlátlan szabad ügynököknek számítanak és ez jogot ad arra, hogy a legjobb ajánlatot benyújtó csapathoz igazoljanak. Tallon azonban új szerződést kötött a korongozókkal mielött a vizsgálat bárhova vezetett volna.

 Egyesek azt állítják, hogy a Chicago Blackhawks menedzsmentjének több cselekedete is arra útalt, hogy Dale Tallon eltávolításán fáradoznak. Ez a folyamat több ideje kezdödött el a pletykák szerint. A mostani eset csupán ürügyként szolgált, hogy lecseréljék a vezérigazgatót.

 Tallon 2005-ben vette át a vezérigazgatói széket. Az ő vezetése alatt az egyesület olyan játékosokat draftolt, mint Jonathan Toews és Patrick Kane.

 Fotó - Getty Images.

Címkék: nhl chicago dale stan tallon bowman

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr991247884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása