Kilenc millió egy szezonra

 2009.07.13. 21:08

 Joakim Lindström elhagyja az NHL-t. Csillagos fizetésért a KHL-ben folytatja. A Sportbladet híre szerint kilenc millió svéd koronát kaszál egy év alatt. " Nincs oka, hogy a szerződésre panaszkodjon. Minden feltétel kedvező számára. " - mondta Peter Wallén ügynök.

 Jocke soha nem játszott annyi mérkőzést az NHL-ben, mint utoljára. Negyedik amerikai szezonját a Phoenix-hez történt igazolása virágozta fel. Negyvennégy meccsen kapott lehetőséget, ezzel több mint kétszeresen szárnyalta túl elöző szezonjának fellépéseit. Ennek ellenére csak kilenc gólt szerzett és tizenegyszer segített csapattársainak gólszerzésben. A következő idényre már nem szólt szerződése.

 Európai ajánlatokban nem volt hiány. Ma már biztos, hogy a svéd lemond az Elitserienről, egyben a Skellefteå-ról, hogy a következő szezonban a KHL-ben küzdjön. A Torpedo Nizhny Novogorod mezében fog érvényesülni - írja a Sportbladet.

  Lindström ezzel a mozdulatával beírta magát a történelembe. Ő az első svéd a csapat történelmében. Egy erős cseh kolóniához fog társulni, melynek feje gólkirály címmel büszkélkedhet, Pavel Brendl az elit sorozatban terrorizálta a hálóőröket. A cseh liga pontkirálya, Jaroslav Bednar és a cseh birók által kirott a 2008/09 idényben legtöbb büntetést összegyűjtő Angel Krstev tagja a cseh triónak. Ők idén érkeztek.

 Az új fizetés jóval magasabb az elöző évekéhez. Egyértelmű, hogy a KHL csapatai tudják, hogy lehet jó játékosokat csalógatni. Az AHL All-Star Game '07/08-as idényének meghívottja két éves szerződést kötött.

 Az orosz csapat utolsó szezonban a tizenegyedik helyen végzett. Közvetlenül jutott a nyolcaddöntőbe a Metallurg Magnitogorsk. Nem sikerült tisztességesen helytállni. Három kemény csatában masírozta le őket az ellenfél. A Metallurg kisdöntőig kapaszkodott és elbukta azt.

 Pavel Brendl 35 találatával gólkirályi címet osztott meg honfitársával, a Magnitogorskot huzó Jan Marekkel.

 Kiegészítőként a cseh külföldiek mellé a csapat új kapust szerzödtetett. Az szerzemény az SM-Liiga-ból érkező osztrák Bernd Brückler.

Címkék: joakim nhl khl lindström

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr261244589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása