Sergei Zubov hazatér?

 2009.07.11. 19:54

 Az NHL-ben való szereplésről mondana le a KHL-ért. Az orosz veterán iránt fél tucatnyi felső ligás csapat fejezte ki érdeklődését, de ez nem győzte meg Zubovot. Nincs kizárva, hogy a következő idényben már a kontinentális ligában fogja halmozni a pontokat.

 " Igen, miért ne?! Természetesen eltudom képzelni magamat a KHL-ben. De nem észleltem érdeklődést részükről, nem kaptam semmilyen ajánlatot még. Most a legfontosabb számomra, hogy bebizonyítsam: még mindig megállom a helyemet, akár egy erős csapatban. A játék maga, hogy melyik kontinensen zajlik és hogy a Stanley Kupáért vagy a Gagarinért küzdök az teljesen mindegy. " - vallotta Sergei Zubov az orosz Sport Sovjetskij hírlapnak.

 Késő júliusban ünnepelheti 39-dik születésnapját és nincsenek biztos tervei a jövőre nézve. Tavaly 46 alkalommal viselte a Csillagok mezét, 35-ször írták fel a nevét a pontszerzők listájára, négy találat nem sok, de 31 alkalommal adta tudását és segítette elő csapattársai találatát. Szezonját talppárna és csípő sérülések (később, januárban műtéthez vezetett) rövidítették.

 771 begyűjtött pontjával és 1068 NHL szereplésével (Rangers, Pittsburgh és Dallas) megérdemelten dicsekedhet, hogy ő termelt orosz hátvédként a legtöbb pontot a nemzeti ligában.

  Későn, mint tavaly, egy másik orosz NHL-es tért haza. Aleksej Zjitnik a Dinamo Moscow-val kötött szerződést.

 Ha valaki Zubov legutolsó otthoni kalandjára kíváncsi, akkor nagyon vissza kell forgasson a jégkorong naptárban. Utoljára '92-ben viselte a CSKA Moszkva mezét, ő is szovjet bajnok volt '89-ben. Kétszer: 1994-ben a Rangers címerével, majd öt év mulva a Dallas-szal verte le a csillagos eget, a Stanley Kupát magasba emelve.

 Azonban az orosz nemzeti csapat az ő távollétében ragyogott. Az NHL karrierje során csak egyszer, az 1996-os VB-n öltötte magára a címeres mezt.

Címkék: dallas nhl khl zubov sergei

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr51240795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása