Visszatértünk. Fél hónap szünet után a posztok újra napi gyakorisággal jelennek meg. Köszönet olvasóinknak és annak a két látogatónak, akik nem tartózkodtak kifejteni véleményüket komment formájában. Észrevételeket, hozzászólásokat ezután is örömmel fogadjuk.

 Mi folytatjuk. Theoren Fleury is folytatná. A kanadai jobbszélső utoljára 2003-ban szerepelt a nemzeti ligában. Akkor kizárták, mert megsértette a liga szabályzatát. Alkohol és drog fogyasztással vádolták. Hat évvel később egy józan Theoren Fleury bosszút állna. A 41 éves Stanley-kupa győztes bizonyítani akar, a visszatérést fontolgatja.

 " Részben az motivál, hogy karrieremnek nem tudtam úgy bucsút inteni, ahogy terveztem. Nem akarom, hogy így végződjön. " - indokolta szándékát a Calgary Heraldnak.

 A csak 167 centiméter magas Fleurynek minden esélye megvolt, hogy kiváló NHL karriert fusson be. És nem csak. Még újoncként, húsz éve megnyerte a Stanley-t a Calgary mezében. Jó úton volt, hogy a liga egyik fényes csillagává válljon. Valahol az út mentén azonban problémák merültek fel. A siker árnyékában kibontakozott Fleury sötétebb oldala, amely egyre inkább átvette élete irányítását. Függővé vált. Hosszú távon visszaélt a kapott bizalommal. Három egymást követő átlagosnál jobb szezon ('99-2000 idény: 64 pont, egy évre rá 74, utolsó New Yorkban töltött szezon folyamán 63 alkalommal került fel a pontszerzők listájára) után az Erdőkerülők egyesületétől a Chicagohoz került. Már a new yorki vezetőség szemében fekete pontot szerzett kicsapongó magatartásával, káros szenvedélyeire több energiát fordított, mint jégen a pontszerzésre. NHL karrierje hirtelen leívelt. A liga eltiltotta az NHL szerepléstől túlzott alkohol és drogfogyasztás miatt.

 Hat év után a már veterán számba vett kanadai úgy döntött, hogy újra reflektorfénybe lép. Saját könyvének kiadását tervezi. Ez ősszel valósulhat meg. A  mű címe a kárhozattörténetre utal: Driven by the Devil (Az Ördög által kalauzolva). Saját bevallása szerint egy nagyon ellentmondásos és őszinte sztori a démonjai elleni harcról.

A Calgary Heraldnak adott interjúban azt nyilatkozta, hogy a visszatérés a célja. Claude Lemieux tavalyi példáját tekintve, szerinte nem lehetetlen.

" Őszintén szólva nem érdekel, mit gondolnak rólam az emberek. Igen. Az emberek azt mondják, hogy találjak egy életcélt. Újra akarok bizonyítani! Ez az én célom. Amikor sikeresen részt veszel az anonim alkoholisták programjám, rájössz, hogy meg kell békélj magaddal is. Ez vagyok én. " - nyilatkozta Fleury az újságnak.

" Nagyon céltudatos fickó lett. Tud mit kezdeni az életével."

" Én most nagyon elfoglalt ember vagyok. Nem azért akarok újra játszani a nemzeti ligában, mert nincs semmi más célom az életemmel. Hivatalos megjelenéseim vannak, csodálatos emberekkel dolgozom a Dream Centerben. Aktív részese akarok lenni a jégkorongnak. Jégen és azon kivül. Az utolsó öt évben figyelemmel kisértem a sport fejlődését és teljes szívemből hiszem, hogy van még egy hely nekem. " -fejezte ki reményeit a jövőre nézve a kanadai.

 Theoren Fleury keményen készül a visszatérésre. Bejelentés nélkül tünt fel a Calgary egy formális edzésén, amin egy tucatnál több NHL játékos vett részt. Az egyik résztvevő a Flames friss igazolása, Brian McGrattan, akit Fleuryhez hasonlóan eltávolítottak a ligában való szerepléstől alkoholizmus miatt.

 " Edzettem vele egy pár napig. Nagyon céltudatos fickó lett. Tudd mit kezdeni az életével. " - mondta McGrattan, aki az alacsony támadót szívesen látná a jégen, ha kapna egy új esélyt, akár az NHL-ben.

 " Keménységét és akaraterejét bizonyítja, hogy megprobálkozik a visszatéréssel. Remélhetőleg ezt maga oldja meg, majd érdeklödő csapat is előbújik. Nagyszerű lenne, ha sikerülne. " - mondta a probléma súlyát jól ismerő McGrattan.

 Nagyszerűnem nagyszeű, de nem egyszerű. Theoren Fleury eltiltása még mindig érvényben van. Amíg a ligától és az orvosoktól nem kapja meg a zöld fényt, addig hiába érkezik bármilyen szerződés ajánlat a postaládájába. A TSN forrásai szerint a liga vezetősége megerősítette, hogy érkezett hozzájuk egy hivatalos kérelem a 41 éves kanadaitól a felfüggesztés megszüntetése érdekében.

 A jobbszélső egynél nagyon pont/mérkőzés aránnyal büszkélkedhet. 1088 pontot (455+633) termelt néggyel kevesebb mérkőzésen a Calgary, Colorado, New York Rangers és a Chicago soraiban, ezt színezte 1840 büntető percével. Kaotikus élete megakadályozta, hogy ennél többre vigye, de igy is szép palmares-szel rendelkezik a hétszeres All-Star Game válogatott:

- NHL All-Star Game 90/91, 91/92, 95/96, 96/97, 97/98, 98/99, 00/01
- NHL Second All-Star Team 94/95
- NHL Stanley-kupa bajnok 88/89
- Alka-Seltzer Plus díj megosztva Marty McSorley-val 90/91
- U20 WJC All-Star Team 87/88
- U20 WJC Arany érem 87/88
- WHL (East) First All-Star Team 86/87
- WHL (East) Second All-Star Team 87/88.

Címkék: nhl fleury theoren

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr231300094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása