Új cseh a Rangersben

 2009.08.16. 20:37

 A negyedszázszor válogatott cseh Vaclav Prospal tavaly június 30-dikán négy éves szerződést kötött a Tampa Bay-jel. Most a New York Rangers ajánlatott tett érte. A Lightning szívesen engedte útjára.

 Prospal új csapatával a rájátszásban szeretne bizonyítani. Egy évre szoló szerződése 1,1 millió amerikai dollár juttatást biztosít számára állítja a New York Post. A 34 éves center/balszélső 900 meccses NHL tapasztalattal rendelkezik, de idén már nem nézték jó szemmel közepes teljesítményét. Mind a 82 alapszakaszbeli találkozón jégre lépett, de nem jutott 45 (19+26) pontnál tovább. Egy évvel korábban 71 (33+38) alkalommal íratatta magát a pontszerzők listájára a Tampa Bay és a Philadelphia Flyers játékosaként. John Tortorellaval már akkor báratok voltak, mikor Tampa Bay csapatát írányította. Tortorella keze alatt ért karrierje csucsára: 2002/03 -as idényben 79, majd 2005/06-os szezonban 80 ponttal tündökölt.

 A Rangers megprobál szerződést hosszabítani a 23 éves center Brandon Dubinskyvel. Itt megkapná a lehetőséget, hogy elsőszámú centerként szerepeljen, de az amerikai nincs megelégedve az évi 700 ezer dollár fizetéssel.

 Az Anaheim támadó fronton erősít. Csütörtökön bejelentették, hogy a 26 éves orosz Evgeni Artyukhin következő idénytől a Kacsáknak soraiban fogja gyűjtögetni a pontokat. De nemcsak. A 2008-2009 -es szezonban 151 büntetőpercével büntette előző csapatát, a Tampa Bay Lightningot. A legtöbbet ő ült a büntetőpadon, pontlistán viszont nem tünt ki 16 (6+10) pontjával, 73 mérkőzésen kapott lehetőséget.

 Az oriás 195 cm magas és 115 kg testsúlyú támadó Drew Millerért és a jövő évi drafton beválthtó draftjogért cserébe érkezett az Anaheimhoz. A 25 éves Miller a Bölények hálóőrének, Ryan Millernek testvére. A Kacsákat tíz (4+6) ponttal segítette, amit 27 találkozón zsebelt be. Többnyire az AHL-ben kínálták lehetőséggel. A Iowa Chops balszélsőjeként 53 alkalommal szerepelt, 38 (23+15) pontig kapaszkodott. Az amerikai két éve tagja volt Stanley-kupa győztes címmel gazdagodott anaheimi keretnek.

Címkék: rangers new york bay miller drew anaheim brandon tampa dubinsky vaclav prospal

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr131313553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása