"José a #1"

 2009.08.17. 09:03

 A tavaszi döntőkben két találkozó erejéig bukdácsolt. Alig 97 perc alatt hatszor vakarta ki a korongot kapujából. Behorpadt büszkesége mikor Szemjon Varlamov váltotta a poszton. Az orosz sikerrel vette az akadályokat. Most úgy tűnik, hogy a Washington Capitals #1 hálóőre a 32 éves José Theodore lesz, megelőzve a két 21 éves fiatalt: a tehetséges orosz Varlamovot és a cseh friss Calder-kupa győztes Michal Neuvirthot.

 " Most José az első emberünk. A két fiatal azért jött, hogy küzdjön és teljesítsen jobban, mint tette azt az elmúlt évben. Végül harmatot téve Theodore nyakába befurakodjanak eléje. " - mondta Bruce Boudreau edző a Washington Postnak.

 " Tavaly 32 mérkőzést nyert meg nekünk, és ugyanúgy, mint tavaly Cristobal Huet, jött "Varly" és remek munkát végzett, a rájátszásban ő volt az egyetlen megoldás. " Tavaly OlafKölzigot helyetesítette Huet, akivel nyárig voltak vetélytársak.

 A '94-ben draftolt kanadai elsőszámú kapusként indult a rájátszásban, de fordult a kocka a Rangers elleni kétmeccses bukás után. A fővarosiak kezelni tudták hiányosságokat és megfordították a sorozatot. Majd 4-3 összesítéssel bucsúztatták a new yorkiakat köszönhetően Varlamov inspirált játékának. Az orosz rámenős volt, az elödőntő hetedik meccséig blokkolhatott a piros-kékek csapatában. Itt a Pittsburgh Penguins sodorta le az addig is nehezen haladó együttest.

 " Ez a tizenhárom mérkőzés kemény játék volt. Igazán jól állta a sarat. De ez nem helyetesít tizenkét év tapasztalatot. Túl sok hálóőrt láttam, akit fiatal korában a tűzbe dobtak és egy-két év alatt összeomlott a feladat alatt. Úgy gondolom José kiérdemelte a jogot, hogy ő legyen a #1- " - indokolt Bruce Boudreau.

 Szeptember 13-ám 33 -dik életévét betöltő veterán saját magát látja, mint a Washington Capitals kezdő kapusát.

 " Nem tudom csereként elképzelni magamat. Az én meglátásom szerint első bevethető kapusként kezdem az idényt. Hogy így lesz-e vagy nem az csak tőlem függ. mindenki tudja, hogy a jégkorongban az "elsőszámú kapus" jelző csak egy cím. Nem tart míg a világ, hamar el lehet veszíteni a bizalmat. A jégen kell bizonyítani, hogy megéred a pénzed. " - nyilatkozta José Theodore a Washington Postnak.

 A Montreal Canadiens hálóőreként 2001/02-ben Vezina (legjobb kapus) és Hart Trophy (legértékesebb játékos) címmel tüntették ki. A juharlevelesnemzeti válogatott-tal 2004-ben Világ Kupát hódították el.

 Azon ritka kapusok közé tartozik, akik betaláltak hivatalos NHL találkozón. Íme a gól, persze üres kapuba:

 Még anno, mikor a Montreal ketrecét védte a Carolina ellen mutatott be bravuros blokkolást:

Címkék: washington jose szemjon theodore capitals varlamov michal neuvirth

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr371314399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása