Patrick Marleaut megfosztották kapitány státusától. A San Jose Sharks vezetősége hétfőn bejelentette, hogy megvonták a kapitányságot a majdnem 30 éves centertől. Az új idényre legyártott 12-es mezen nem található meg a C-rangjelzés.

 Marleaut 2004 janurárjában ruházták fel a címmel, azóta sok botot törtek a feje fölött nem kielégítő teljesítményére hivatkozva. Nem utolsósorban a rájátszásban elért eredményért öt jelölték ki fő bűnbaknak, és nemcsak. Az utolsó kéz szezon sikertelenségét is az ő nyakába varrják.

 Helyetesítőjének kiléte nem biztos. A következő hónap során fog a Todd McLellan edző és Doug Wilson GM páros dönteni. A mercurynews.com forrása szerint a legforróbb alternatívát Dan Boyle személye jelenti. A 33 éves a lockout idején a Djurgården színeiben 32 alkalommal lépett jégre, 18 pontnál tovább nem jutott. Azt állítják, hogy pozitív hatással van a csapat morálra, mióta a Cápákhoz érkezett egy évvel korábban a Tampa Bay-től. Boyle a San Jose azon kevés játékosai közé tartozik, akik Stanley-kupa elhódításával büszkélkedhetnek.

 Dan Boyle mellett két lehetséges alternatíva elemei a két Joe, azaz Thornton és Pavelski. Előbbi az utolsó idényben a csapat pontkirálya volt 86 (25+61) halmozott ponttal, de a rájátszásban az ő játékát is selejtnek tekintették, hiába produkált öt pontot eggyel több találkozón. Ugyanakkor ő birtokolja a tapasztalatot, hogy viselje büszkén és méltón a C-t. A Boston Bruinsban hasonló szerepkörben tájékozodott, mielőtt észterezték a San Josehoz.

 Joe Pavelski csak 25 éves, de a mercurynews.com írómánya szerint joga van és készségei a vezető szerephez. Erős egyénisége révén vállára venné a terhet, hogy a felelőségteljes kapitány címmel felruházzák.

Címkék: jose nhl san dan patrick sharks boyle marleau

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr561324131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása