"Nem tudom mi fog történni"

 2009.08.19. 17:55

 Ő volt a Boston gólkirálya és a kanadai táblázaton a csapat negyedik képviselője 60 ponttal Marc Savard (88 pont), David Krejci (73 p.) és Mark Recchi (61 p.) után. Most azonban szerződés hiányában várja felépülését. A 21 éves center és jobb szélsőként is bevethető amerikai játékos megprobált megállapodni a Barnamedvékkel, de sikertelenül.

 " Hogy őszinte legyek, nem tudom mi fog történni. Érdekes lesz sorsom kimenetele. Nem vagyok csalódott vagy ilyesmi, ez egy üzlet számukra. Bizonytalan helyzetben vagyok, bármi megtörténhet. " - nyilatkozta Phil Kessel egy a Boston Globenak adott interjúban.

 A jobb szélső 36 alkalommal jegyzett találatot, bár hiányzott tizenkét alapszakaszbeli találkozóról mirigyláza következtében. A bértárgyalások során Kessel igyekezett öt millió dollár körüli tiszteletdíjat kiharcolni magának. A Boston a nyár során szerződést ajánlott a cseh center David Krejcinek, a négy éves megállapodás 3,5-4 millió közötti bérezést biztosít számára. Kessel igényeit túlzottnak ítélték meg.

 Júniusban a draft körüli cirkusz során állítólag tervben volt egy csere a Toronto Maple Leaf és a Boston között. Kessel távozott volna a kék-fehérekhez, Tomas Kberle a másik irányba. Az üzletet megzavarta és véget is vetett ennek egy félreértés.

 " Lehet pletykákkal együttélni. Nagyon sok sráctól hallok álhíreket. Engem különösen nem érdekelnek, sosem aggódok ezek miatt. Parlagon állok, de sokat fogok dolgozni. Bárhová kerülök maximális erőfeszítéssel segítem a csapatot. A bostoni vezetőségnek csak üzlet az egész. Türelmesen várom az ügyem lecsengését. " - mondta Phil Kessel.

 Pillanatnyilag nem tud bizonyítani a két éve sportszerűségéért kitüntetett fiatal. Egy vállműtét szenvedő alanya volt a nyár folyamán, novemberig biztosan nem fog szerepelni.ú

 Phil Kesselt 2006-ban elsőkörben ötödikként draftolta jelenlegi csapata. Egyből a tűzbe dobták és nem égett meg. 2006/07 idényben 29 (11+18), következő évben 37 (19+18), idén 60 (36+24) pontot termelt az alapszakaszban. A rájátszásban pont/meccs átlaga pontosan egy. Tizenegy találkozón hatszor zörgette meg az ellenfél hálóját és ötször segítette csapattársait pontszerzésben.

 Íme egy youtube-os válogatás a találataiból:

Címkék: bruins boston nhl phil kessel

A bejegyzés trackback címe:

https://nhlinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr271323921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása